Ny direktør hos GoApplicate og ambitiøse planer for virksomhedens fortsatte udvikling


Claus Mølgaard Jensen overtager pr. 1. januar 2015 direktørstolen hos softwarevirksomheden GoApplicate. Virksomhedens ejer Jess Kristensen fortsætter som bestyrelsesformand og sætter yderligere fokus på at finde relevante opkøbsemner, som kan gøre GoApplicate til en full service applikationspartner.

Hos GoApplicate har man gennem de seneste år set en tiltagende tendens til, at også virksomheder i mellemstørrelsen ønsker full service løsninger til outsourcing af deres forretningskritiske applikationsløsninger. Det sker bl.a. med baggrund i, at det bliver sværere og sværere for it-afdelingerne i denne størrelse virksomheder at besidde de rette kompetencer på et ret krævende niveau.

På jagt efter ERP-emner
Det er netop denne tendens GoApplicate ønsker at kunne honorere, da det passer præcist til den strategi, som virksomheden har arbejdet efter de seneste år. Derfor vælger CEO Jess Kristensen at træde ud af virksomhedens daglige drift for at kunne sætte større fokus på at finde relevante opkøbsemner, primært på ERP-området, og efterfølgende deltage aktivt i at få den rette synergi mellem sine virksomheder til størst mulig gavn for kunderne.

Et naturligt valg
Claus Mølgaard Jensen har været i GoApplicate i godt seks måneder nu, men har gennem flere år haft et tæt samarbejde med virksomhedens ejer Jess Kristensen. "For mig har Claus været det naturlige valg som den, der skulle overtage ledelsen og den daglige udvikling af kunder og virksomhed," siger Jess Kristensen. "Jeg har kendt Claus gennem mange år og ved, at han står solidt på mange af de samme værdier som jeg og er samtidig yderst kompetent."

Ydmyg og ambitiøs på samme tid
For Claus Mølgaard Jensen er det afgørende at fortsætte udviklingen af GoApplicate med fokus på både ydmyghed, værdier og ambitioner. "GoApplicate har gennem flere år opnået økonomiske resultater, som ligger pænt over gennemsnittet i branchen," siger Claus Mølgaard Jensen. "De er primært opnået som følge af effektive interne processer og yderst kompetente medarbejdere samt fordi, vi har valgt at holde fokus på de kunder, som vi kan skabe en afgørende værdi for."

Det er den vej, som skal videreudvikles gennem de kommende år. "Vi ønsker ikke at sætte det over styr bare for at kunne præsentere eksplosive væksttal. Indtjeningen skal følge med væksten. Vi ved godt, at kundens virksomhed er mere kompleks end skiltet, som står ved vejen. Derfor er vi meget grundige, når vi indleder et nyt samarbejde," siger Claus Mølgaard Jensen. "Er vi ikke det, kan vi nemt fejle på den lange bane. Det kan med mellemrum betyde, at vi siger nej tak til en kunde, fordi vi ikke vurderer, at samarbejdet vil bære frugt, og vi ikke kan tilføre den rette værdi til virksomheden. Det har vi både i ledelsen og hos medarbejderne stor respekt for." 

20 AMS kunder i 2020
GoApplicates strategiske forretningsområde er Application Management Services (AMS) løsninger, hvor man arbejder med problematikken omkring teknologisk generationsskifte af forretningskritiske applikationer. GoApplicate arbejder integreret med både drift, support og udvikling af gamle og nye systemer. 
"Det er vores overordnede målsætning at have 20 AMS kunder i 2020. Det arbejder vi allerede i dag målrettet med at opnå ved at være yderst fokuserede i vores tilgang til potentielle kunder. Som en del af vores nuværende kundeportefølje har vi tre AMS kunder, og de næste er i pipelinen," siger Claus Mølgaard Jensen. "Vi oplever i dag, at flere og flere kunder tager med i betragtning at køber de et standard system, får de en standard løsning. Men får de udviklet et system tilpasset deres virksomhed, får de en løsning, som skaber konkurrencemæssige fordele. Det ønsker flere og flere virksomheder at drage fordel af."

Optimering af processer
"Samtidig har vi også fokus på yderligere forbedringer og dokumentation af alle vores interne processer. Det har baggrund i, at vores vækstambitioner på kundeområdet også vil betyde en udbygning af medarbejderstaben," siger Claus Mølgaard Jensen. "Derfor skal alle vores interne forhold følge med, så vi fortsat kan arbejde med stor kompetence og med basis i vores solide projektmodel. Modellen tager udgangspunkt i agilitet og Lean, og vi har udviklet og fintunet den gennem de sidste godt 14 år. Den udvikling fortsætter. Det skaber tryghed hos kunden. Det er i alle opgaver hos kunderne vores målsætning at skabe en meget kontrolleret proces, hvor vi ikke tager de store risici. Det sker i respekt for, at vi arbejder med it-systemer, som er meget forretningskritiske for vores kunder."

Klar til fremtiden
Jess Kristensen og Claus Mølgaard Jensen har gennem de sidste uger været på turné til virksomhedens kunder for at fortælle om GoApplicates fremtidsplaner og direktørskiftet. "Vi har alle steder fået en rigtig god modtagelse," siger Jess Kristensen. "Det sammen gjorde sig gældende internt i virksomheden. Vi glæder os nu alle til at fortsætte udviklingen af GoApplicate og vores kunder og tror på, at vi har valgt den rette strategi for at kunne løfte virksomheden til næste niveau, både når det gælder kunder og medarbejdere. "

Claus M. Jensen og Jess Kristensen GoApplicate-web

Claus Mølgaard Jensen og Jess Kristensen

Flere nyheder