Det handler også om mindset, når man arbejder med Continuous Delivery


Artiklen sætter fokus på Continuous Delivery, og hvordan GoApplicate arbejder med det i praksis.

...uddrag af artiklen

Fælles visioner og det rigtige mindset

Hos GoApplicate betragter man CD som et spørgsmål om forandringsledelse, hvor man foretager fælles beslutninger om mål og visioner. Mindsettet hos den enkelte udvikler er centralt i den sammenhæng.

- Det er vigtigt, at alle køber helt ind til den her måde at arbejde på. Det at bryde en opgave ned til få dages varighed og hele tiden aflevere produktionsklar software - og i øvrigt stole på de automatiske processer, der tester den - det kan være noget af en omvæltning, siger Malik Hejle Taaning, som er udvikler på projektet med den korteste releaseperiode.

csm_mindset_2eec94b2b2-web


Hvis han skulle sætte procenter på forudsætningerne for at gennemføre CD, vil det være 70 procent mindset og 30 procent værktøjer. Selvom der kan være udfordringer ved at skifte arbejdsgange, så er udviklerne meget positive.

- I forhold til Continuous Integration har jeg ikke mødt en udvikler, der synes det er sjovt at merge store changesets eller long lived branches. Hvis man kan få maskiner til at gøre det, er det optimalt, siger Malik Hejle Taaning og tilføjer om Continuous Delivery:

- Der er heller ingen udviklere, som bryder sig om at have en truende mørk sky i form af en release om fire måneder hængende over hovedet. Ved løbende at udvikle god og gennemtestet produktionsklar software opbygges en bevidsthed om, at det ikke er noget problem at gå i drift, fordi det gjorde vi i går og i forgårs og kan gøre det igen i morgen, siger Malik Hejle Taaning.


Læs hele artiklen her

Flere nyheder