Det er blevet tid til lidt selvransagelse

Jeg er selv med på vognen af dem, som gentagende gange har opfordret ledelse og bestyrelse i særligt de små og mellemstore danske virksomheder til at øge fokus på digitalisering. Jeg har også været med til at sætte trumf på ved at præcisere, hvor galt det kan gå, hvis man ikke kommer med på vognen. Men burde vi på vognen i stedet øge fokus på, hvordan vi får klædt ledelsen og bestyrelserne bedre på til at kunne se mulighederne i digitaliseringen og dermed sætte gang i en interne proces i små og overskuelige step?

It-branchen, diverse brancheforeninger, flere ministerier og interesseorganisationer tordner i disse tider mod topledelse og bestyrelser i de danske virksomheder for, at de skal øge fokus på digitaliseringen i deres virksomheder og dermed ikke komme bagud i forhold til konkurrenterne. Samtidig skal de udnytte de muligheder, der ligger lige for ved at effektivisere forretningen, øge kundetilfredsheden og motivationen hos medarbejderne. Men kan det overvælde og medføre overkommunikation med risiko for at målgruppen ikke orker at høre mere og lukker helt af, når vi igen og igen går ind og buser frem med skræmmekampagner?


Det kan kun gå for langsomt

Der skal ikke herske tvivl om, at digitaliseringen er vejen frem, og at vi ikke kan komme uden om, at de danske virksomheder skal med på vognen, og at det kun kan gå for langsomt. Men det handler om at sætte fokus på, hvordan vi får alle med. Jeg tror i høj grad, det bunder i manglende viden, tid og usikkerhed frem for uvilje, når ledelsen og bestyrelserne ikke får sat digitaliseringen på dagsordenen og får det indarbejdet i virksomhedens overordnede strategi.

Det stiller krav til os i it-branchen og de øvrige, som tordner derudaf med digitaliseringen i front. Vi skal fokusere mere på at gøre vores målgruppe klar til at forstå og løfte opgaven, hvilket kræver, at vi giver dem indsigt i og viden om, hvilken værdi digitaliseringen kan skabe, og hvorfor det er så vigtigt - og ikke blot at det er vigtigt.

Det har vi hos GoApplicate gjort os umage for at give et bud på. Vi har samlet syv gode og håndgribelige råd til at blive mere digitale, og illustreret hvilken effekt det kan give. Startende med hvorfor Excel ikke er et solidt fundament for en virksomhed, over hvorfor frontlinjemedarbejdere kan have behov for bedre værktøjer til alle fordelene ved at skabe sammenhæng i de eksisterende data.

Det er faktisk ikke så svært at komme i gang, som det nogle gange kan lyde, når det store batteri køres i stilling. Jeg opfordrer således til at starte med de små skridt og alliere sig med en samarbejdspartner, som kan være med til at udpege og gennemføre digitaliseringen i overskuelige steps - og samtidig fastholde det store overblik.

 

Flere nyheder